lauantaina, syyskuuta 19, 2020

Kuolan niemimaa - ydinsodan estojärjestelmät


Kuva: ~ https://www.navalnews.com/naval-news/2020/04/russian-navy-likely-to-have-12-borei-class-ssbn-part-1/

1 - Korona saattaa olla positiivinen järjestelijä tässä ehkä kaikkein tulenarimmalla alueella - koskien suursodan syttymisvahinkoa tai mahdollisuutta. Ajatus tuntuu huimalta - täällä Pohjolassa, rauhan tyyssijassa, jossa Nato ja Venäjän Kuolan niemimaa ovat vastakkain - tosin hyvin lyhyellä maa-aluerajalla. Miksi Pohjola, juuri Lapissamme on niin tulenarka suursodalle - se on vahinko, vahinkomahdollisuus.

Kuolan niemimaalla sijaitsevat Venäjän (sen toisen ydinasesuurvallan) merkittävimmät suurydinsodan estojärjestelmät - uhan toisena osapuolena.

Kuolassa syvällä olevissa kallioluolissa sijaitsevat tavanomaisten pommien ulottumattomissa Borei-luokan strategiset ydinsukellusveneet, joiden noin 16 Bulava monikärkistä mannertenvälistä ydinohjusta ovat se uhka, joka estää amerikkalaisten kolleegoiden ydinnappuloiden painelut.

Borei on moderni ydinsukellusvene, jonka sijainteja merellä US ja Nato eivät tarkoin tiedä - ne ovat uhka maailmanpalolle, mutta samalla tae, ettei tuo maailmanpalo syty -ainakaan tarkoituksella. Bulavoiden tuhovaikute merellä jatkuvasti olevista kolmesta Boreista ovat 3 x 16 x 4 eli 192 lähes yhtäaikaista ydinräjähdystä ennalta maalitettuihin kohteisiin.

Boreit tukeutuvat Kuolan kalliotukikohtiin, joiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita

Se on varmaa, että Nato/US on maalittanut nuo Kuolan kohteet, mutta mannerten väliset ehditään ehkä torjua USA' sta tai Englannista/Ranskasta. Torjunta-aikaa jää riittävästi - tosin US Ohio-luokan ydinsukellusveneet voivat olla lähellä Kuolaa, mutta Jäämeri on Venäjän taholta tarkoin syväkuuntelun kohteena. Mutta! >Tykkää


2 - Suomen Lappi on pahin uhka Venäjälle, jos Lapin kentät ovat esimerkiksi Nato-Isäntämaa pöytäkirjan mukaisessa varustelussa, sieltä on vain parin sadan kilometrin matka rynnäkköpommittajille ja niiden ydinlatauksellisten risteilyohjusten laukaisuille.

Tässä syy miksi Venäjä on kovin huolissaan tuosta Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta*, jossa ei edes kielletä erikseen Natoa tuomasta Suomeen ydinaseita. Miksi? Ruotsi kielsi omassa Isäntämaa pöytäkirjassa nuo Naton ydinaseet.

Nato/USA' n taistelu- ja rynnäköintiharjoittelu Suomen Lapissa on aina venäläisten suurennuslasien alla - ymmärrettävästi, siitä seloste tämän kirjoituksen alkuosassa - Boreit ja niiden Bulavat.

Mikäli nyt tuo suunniteltu suurtaisteluharjoitus peruutetaan vie se mahdollisuuden virhetulkinnoilta - aina, kun Suomen Lapissa rynnäköiden harjoitellaan, on Venäjän signaalitiedustelu täysillä ja vastaavasti Nato/USA' n GPS-häirintä maksimissaan.

Tässä syy, miksi Venäjä varustaa juuri pohjoista puolustusaluettaan - esimerkiksi Kuolassa, jossa on hämmästyttävän pienet suojajoukot Suomen rajalla - vain Borei-tukikohdat ovat vahvasti suojattu - myös mereltä.

Suomen Lappi on Venäjälle arka paikka

Historiaa - Saksan kolmas valtakunta aloitti 1941 hyökkäykset Kuolaan - tavoitteena Kuola. Lappi oli Suomen osalta annettu Saksan sotakoneen - Wehrmachtin ja Waffen-SS' n haltuun.

Nyt Venäjä tulkitsee kuuden kuukauden irtisanomisajalla olevaa Nato-Isäntämaa pöytäkirjaa USA' n mandaatiksi käyttää Suomen Lappia skenaarioihin, joissa rynnäköidään juuri Kuolan Borei-tukikohtiin.

Miksi Suomen eduskunnalta ja kansalta pimitettiin tämä Nato-Isäntämaa pöytäkirja, sitä ei edes ennen allekirjoitusta käännetty kansanedustajille suomeksi, saati että heiltä siitä olisi sitä mielipidettä kysytty.

Ruotsi pohti parlamentaarisesti vuoden tuota vastaavaa omaa pöytäkirjaansa - siihen tehtiin muutoksia. Suomi ei vaatinut muutoksia - miksi?

Suomi ei myöskään liittynyt ydinaseiden ICAN-kieltosopimukseen - kuten ei Ruotsikaan. e

Ei kommentteja: