[ ... Tamminiemessä istui kaksi miestä vakavana, kun piti tehdä ratkaisuja Suomen hyväksi ja eduksi - vanha hapuileva presidentti Kekkonen ja terhakasti tanhuava nuorukainen Paavo Väyrynen keskustelivat kahden kesken työhuoneen pienessä neuvottelunurkkauksessa - oli kysymys Suomelle tärkeistä asioista --- näin kertoo sitkeä huhu Tamminiemestä ... ]
Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein, vieläkin nuorekas poliitikko seuraavaksi Keskustan uudeksi vanhaksi puheenjohtajaksi. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka.
Nyt Keskustalle on huomattava mahdollisuus päästä lautakasa-ahdingoistaan ja Kokoomuksen varjosta. Vanhanen avasi pelin mahdollisesti tietäen värisuoran odottavan jo seuraavista presidentinvaaleista.
Pääministeri Vanhanen vetäytyy puheenjohtajuudesta ja pääministeriydestä. Tänään Vanhasen vieressä valtioneuvostossa istuu kuin odottaen hetkeä - ulkomaankauppaministeri Väyrynen - politiikan ikäkausinestori, ja vain 63 -vuotiaana.
Suomessa kansa kaipaa vahvaa presidenttiä - Kekkosta, koska hän oli karisma ja kannatti väkeviä arvoja yhteiskunnallisesti, kuten kansalaisten täystyöllisyyttä. Jos homma ei toiminut Kekkonen hajotti hallituksen ja päätti järjestää lopulta uudet eduskuntavaalitkin. Tänään se ei onnistu. Tänään onnistuu kuitenkin moni asia presidentilta - mm. Natoon liittymättömyys, lopullisesti.
Paavo Väyrynen on kuin onkin uudistaja - koska kokemus ymmärtää uuden ajan virheet
Paavo Väyrynen on tänään uudistaja, koska hän haluaa suomalaisten tekevän Suomessa työt. Väyrynen ymmärtää kehitysavun vastuun ja ulkomaankaupan merkityksen maallemme. Väyrynen muistaa opetuksen vaikutuksen kansakunnan osaamisen ja sivistyksen takaamiseksi. Aitosuomalainen työvoima on Väyrysen erityisessä suojeluksessa - näin uskotaan.
Jos Keskusta valitsee Väyrysen puheenjohtajaksi, tulee hänestä automaattisesti tämän hallituksen loppuajan pääministeri - hänen arvovalta riittää operoimaan kataiset ja sinnemäet ruotuun, jolloin Keskusta ei ole takaa huutajan asemassa. Väyrysen kokemus on miltei yhtä suuri kuin muiden valtioneuvoston jäsenten yhteensä, jos Mauri Pekkarinen (Kesk.) unohdetaan.
Väyrynen on Keskustan pelastaja seuraavissa eduskuntavaaleissa?
Väyrysen pääministeriys antaa Keskustalle aivan oivan paikan seuraavissa eduskuntavaaleissa, koska Väyrynen on uusi poliitikko sadoille tuhansille äänestäjille, kun mitataan osaamista vaalikamppailussa televisiokameroiden ääressä.
Lisäksi Väyrysellä on yksi ominaisuus ylivoimaisena ja se on Kekkosen perintö, mitä hän ainoana nykypoliitikoista kantaa dementoitumattomassa muistissaan. Väyrynen muistaa kuinka Kekkonen ohjasi poliitikkoja isällisen kovalla kädellä - ja tästä suuri Suomen tavallinen kansa tykkäsi ja edelleen tykkää.
Mikäli Keskusta voittaa seuraavat eduskuntavaalit Väyrysen johdolla, avaa se aivan uskomattoman värisuoramahdollisuuden Keskustalle. Presidentin vaalit (2012) ovat vuoden päästä eduskuntavaaleista (2011).
Väyrynen käy presidentti taistoon ollessaan pääministerinä hallituskauden alun ja voittaessaan vihdoin presidentinvaalit (demarit hyväksyvät Väyrysen todennäköisesti herkemmin kuin Kokoomuksen Sauli Niinistön) - on Keskustalla sekä pääministerin että presidentin tuolit ja tämäkös Keskustan kenttäväkeä riemastuttaisi - paluu Kekkosen aikoihin.
Matti Vanhanen avasi tietämättään (todellisista syistä voidaan vain arvailla) puolueellensa jokerikäden, jossa ässät ovat luonnostaan ja juuri nyt, koska ennen kansaa jakanut tohtori Väyrynen oppimisen myötä osaakin olla yhdistäjä, ... kuin Kekkonen aikoinaan.
Juonikas professori Tatu Vanhanen?
Keskusta on toki perinselvästi joskus niin juonikas, että saattoihan tämä suunnitelma olla sittenkin Matti Vanhasen isän professori Tatu Vanhasen käsialaa, koska hän haluaa pitää Suomen suomalaisena ja aitosuomalaisille ilman liiallista geenijalostumista.
Tässä tapauksessa juonikkuus sallitaan, jos Keskusta uudistaa kertarysäyksellä itsensä myös sisältä ja ottaa oppimestarinsa presidentti Kekkosen teesit ja arvot käyttöön - nimenomaan työllisyydestä, poliitikkojen ja virkamiesten "valvonnasta" ja maan liittoutumattomuuspolitiikasta, unohtamatta kansan kaipausta vaikuttaja presidentistä. Suomi on tarkoitettu suomalaisille itselleen.
...
Adressi Paavo Väyrysen valinnasta Keskustan puheenjohtajaksi ---
http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo
Facebook -ryhmä Paavo Väyrysen kannatukseksi ---
http://www.facebook.com/group.php?gid=268846828055&ref=mf#/group.php?gid=268846828055&ref=mf
...
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
...
Mielipidekirjoitukseen liittyvät kuvakansiot
- kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - Copyright by Ilkka Luoma 2004, 2007 ja 2008.
Kuvakansio 1
UKK - Tamminiemi 27. lokakuuta 2004
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/282br+ilkka-luoma-tamminiemi.html
Kuvakansio 2
UKK - Tamminiemi 04. lokakuuta 2008
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2aj2u+ilkka-luoma-tamminiemi.html
Kuvakansio 3
NATO/NRF - Eduskunta 11. maaliskuuta 2007, Väyrysen myötä Suomen kansan enemmistö saisi samalla sielunrauhan Nato-kortista, sillä se keskustelu loppuisi turhana, koska kansa on siitä jo riittävästi keskustellut ja vakaan mielipiteensä sanonut. Kokoomuspiina tältä osin päättyisi.
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+ilkka-luoma-eduskunta-paatti-.html
...
Sent:
Cc: juha.mieto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; esko.aho@nokia.com ; timo.kalli@eduskunta.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; olli.rehn@ec.europa.eu
Sent: Tuesday, January 05, 2010 12:50 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Paavo Väyrynen olisi oiva veto Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi
Se - mitä ei ole olemassa. Tyhjyyttä tavoittelemassa, löytämättä mitään - "kaiken ollessa ympärillä havaittuna, mutta niin etäällä". Etsitkö itseäsi? - Se on turhaa, sillä kaikki on jo sisälläsi, vaikket voi sitä tietääkään. "Ihmisyyden hyvyyden mitta on tyytyväisyys ulkopuolellasi Sinusta" - vaikutatko tähän vai et. "Kaikki tai ei mitään perustuu jakaantumiseen ja yhtymiseen jakaantuakseen"
tiistaina, tammikuuta 26, 2010
Millaista kriisiajan johtajaa kansalaiset tarvitsevat?
(... Media käy kovaa kampanjaa puolesta ja vastaan - Keskustan puheenjohtajakamppailussa. Paavo Väyrynen puhuttaa ja samaan aikaan talous ja sosiaaliset vaikeudet kasautuvat, tiivistyvät ja synkkenevät - hallituskauden loppupuolen pääministerille sälyttyy poikkeuksellinen vastuu ...)
Mikäli Keskustan puoluekokous ei valitse tohtori Paavo Väyrystä puheenjohtajakseen*/, saattaa käydä niin, että kansalaisliikkeet asettavat Paavon presidenttiehdokkaaksi, siksi suurta Väyrysen kannatus on sellaisten ihmisten joukossa, joille nykyinen puoluepolitiikka ei merkitse mitään ja heitä on paljon - muistammehan, että nukkuvat ovat Suomen suurin ”puolue” — he osaavat myös kerätä nimiä ***/...
-----------------------------------------------------------------.
[C] Alkuperäinen 18. helmikuuta 2008**/ päivitetty 22. tammikuuta 2010
--- Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuvat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä
[ … Kokoomus etunenässä ajaa seuraavalle presidentille pienempiä valtaoikeuksia mitä Paavo tai Sauli itse haluaisivat. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan …]
Tapahtui lähihistoriassa
— Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja, vähemmistöt ovat saaneet ansaittua huomiota. Seuraavan presidentin vuoro on kiinnittää katseensa enemmistöihin.
Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin. Nyt yllättäen Saulin rinnalle nousee Paavo Väyrynen, joka saa demaritkin liikkeelle.
Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.
---------------------------------------------------.
Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa
Presidentin valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman valitulleen, jota täytyy voida myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä, eikä kuningasta ole haluttu ennenkään.
Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.
Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta,
ja niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen.
Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, joihon 200 henkilöä eripraistava eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin.
Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita - kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa.
Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville.
On suureksi hankaluudeksi tämä kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista.
Kansa tietää yhden varman asian Paavo Väyrysestä ja se on hänen selvääkin selvempi ei Natolle. Kun kansa valitsee presidentikseen Väyrysen, tietää se, että Suomi ei seuraavaan kuuteen vuoteen Natoon liity. Muistetaan myös, että oli kaksi ministeriä, jotka vastustivat Helsingin Sipoo kaappausta - Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen.
Valveutunut politiikanhoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, siis vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla.
Väyrynen saattaa kerätä taakseen puolueista riippumattoman kansalaisliikkeen
Liikkeen suosio saattaa ylittää suurimpienkin puolueiden kannatuksen - ehkä Paavosta halutaan riippumatonta kansan henkilöä ohi ryvettyneiden puolueapparaattien? Jos Keskusta ei valitse Väyrystä puheenjohtajakseen, voi Paavo siirtyä tämän mahdollisesti muodostuvan koko kansan yhtenäisyysliikkeen taakse.
Keskustan puoluekokous on tulevana kesänä koko kansan edunvalvojana. Onko riittävää tahtoa olla vastuullinen valtiopuolue ja ohi perinteellisen apparaattikähmyröinnin - jää kokousedustajien harkintaan ja samalla edustajat puoluekokouksessa päättävät onko Keskusta voittajapuolue seuraavissa eduskuntavaaleissa.
*/ Paavo Väyrysellä on ainakin yksi varteenotettava kilpailija omista riveistä - Mauri Pekkarinen.
**/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html
***/ http://www.facebook.com/srch.php?nm=paavo+v%C3%A4yrynen#/group.php?gid=268846828055
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
http://www.facebook.com/first.ilkka
ADRESSI:
KANNATAN PAAVO VÄYRYSTÄ SEURAAVAKSI KESKUSTAN PUHEENJOHTAJAKSI
http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo
...
Aiempi kansalaisen mielipidekirjoitus Keskustan puheenjohtajasta ---
http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/05/paavo-vayrynen-keskustan-puheenjohtajaksi/
...
Sent:
Cc: olli.rehn@ec.europa.eu ; esko.aho@nokia.com ; juha.mieto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@vm.fi ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; juha.rehula@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; hannu.takkula@europarl.europa.eu
Sent: Friday, January 22, 2010 6:02 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Tarvitseeko kansakunta nyt jo kriisiajan johtajaa?
Mikäli Keskustan puoluekokous ei valitse tohtori Paavo Väyrystä puheenjohtajakseen*/, saattaa käydä niin, että kansalaisliikkeet asettavat Paavon presidenttiehdokkaaksi, siksi suurta Väyrysen kannatus on sellaisten ihmisten joukossa, joille nykyinen puoluepolitiikka ei merkitse mitään ja heitä on paljon - muistammehan, että nukkuvat ovat Suomen suurin ”puolue” — he osaavat myös kerätä nimiä ***/...
-----------------------------------------------------------------.
[C] Alkuperäinen 18. helmikuuta 2008**/ päivitetty 22. tammikuuta 2010
--- Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuvat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä
[ … Kokoomus etunenässä ajaa seuraavalle presidentille pienempiä valtaoikeuksia mitä Paavo tai Sauli itse haluaisivat. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan …]
Tapahtui lähihistoriassa
— Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja, vähemmistöt ovat saaneet ansaittua huomiota. Seuraavan presidentin vuoro on kiinnittää katseensa enemmistöihin.
Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin. Nyt yllättäen Saulin rinnalle nousee Paavo Väyrynen, joka saa demaritkin liikkeelle.
Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.
---------------------------------------------------.
Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa
Presidentin valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman valitulleen, jota täytyy voida myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä, eikä kuningasta ole haluttu ennenkään.
Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.
Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta,
ja niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen.
Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, joihon 200 henkilöä eripraistava eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin.
Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita - kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa.
Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville.
On suureksi hankaluudeksi tämä kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista.
Kansa tietää yhden varman asian Paavo Väyrysestä ja se on hänen selvääkin selvempi ei Natolle. Kun kansa valitsee presidentikseen Väyrysen, tietää se, että Suomi ei seuraavaan kuuteen vuoteen Natoon liity. Muistetaan myös, että oli kaksi ministeriä, jotka vastustivat Helsingin Sipoo kaappausta - Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen.
Valveutunut politiikanhoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, siis vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla.
Väyrynen saattaa kerätä taakseen puolueista riippumattoman kansalaisliikkeen
Liikkeen suosio saattaa ylittää suurimpienkin puolueiden kannatuksen - ehkä Paavosta halutaan riippumatonta kansan henkilöä ohi ryvettyneiden puolueapparaattien? Jos Keskusta ei valitse Väyrystä puheenjohtajakseen, voi Paavo siirtyä tämän mahdollisesti muodostuvan koko kansan yhtenäisyysliikkeen taakse.
Keskustan puoluekokous on tulevana kesänä koko kansan edunvalvojana. Onko riittävää tahtoa olla vastuullinen valtiopuolue ja ohi perinteellisen apparaattikähmyröinnin - jää kokousedustajien harkintaan ja samalla edustajat puoluekokouksessa päättävät onko Keskusta voittajapuolue seuraavissa eduskuntavaaleissa.
*/ Paavo Väyrysellä on ainakin yksi varteenotettava kilpailija omista riveistä - Mauri Pekkarinen.
**/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html
***/ http://www.facebook.com/srch.php?nm=paavo+v%C3%A4yrynen#/group.php?gid=268846828055
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
http://www.facebook.com/first.ilkka
ADRESSI:
KANNATAN PAAVO VÄYRYSTÄ SEURAAVAKSI KESKUSTAN PUHEENJOHTAJAKSI
http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo
...
Aiempi kansalaisen mielipidekirjoitus Keskustan puheenjohtajasta ---
http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/05/paavo-vayrynen-keskustan-puheenjohtajaksi/
...
Sent:
Cc: olli.rehn@ec.europa.eu ; esko.aho@nokia.com ; juha.mieto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@vm.fi ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; juha.rehula@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; hannu.takkula@europarl.europa.eu
Sent: Friday, January 22, 2010 6:02 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Tarvitseeko kansakunta nyt jo kriisiajan johtajaa?
sunnuntai, tammikuuta 24, 2010
Demokratia ja ihmisoikeudet - ajassa ja nyt
(Ulkopoliittinen Instituutti [ http://www.upi-fiia.fi/ ] järjesti jälleen kerran erinomaisesti kirjanjulkistamistilaisuuden 22. tammikuuta 2009 ~ Tohtori ja tutkija Sinikukka Saari esitteli uunituoretta kirjaansa Promoting Democracy and Human Rights in Russia (2009) - tavallisen elämän ulkopuolella valveutuneelle intellektuelliyleisölle europarlamentaarikko Heidi Hautalan alustamana ja säestämänä)
[ ... turkulaiset tähyävät aatteissaan ja näkemyksissään Ruotsin suuntaan ja mitä idemmäksi mennään kohti Venäjän rajaa sen suuremmaksi kasvaa tavallisen kansan ymmärrys Venäjää kohtaan - taloudella on osuutensa ja vahvasti, puhumme reaalidemokratiasta, talousvalinnasta ja historian tuntemuksesta ... ]
Maineikas sotapääministeri Winston Churchill*/ oli todennut arkirealistisesti, että demokratia on paras keksintö - tähän mennessä. Churchill antoi entisenä taivaanrantoihin tottuneena laivastoministerinä odotteen demokratian kehittymisestä suuntaan, mitä me emme vieläkään tiedä. Sittemmin Englannilla ei ole laivastoministeriä enää ollut - kolonnialismi**/ oli kuihtuinut pois.
...
Tapahtui aiemmin cocktail-kutsuilla:
Läntisen markkinatalousmaan toimittaja pikkunokkelana kehitti kysymyksen kiinalaiselle ministerille cocktail-tilaisuudessa, jossa avautui mahdollisuus tentata itäisen maan pitkää historiaa ja sen kestävyyttä demokratian edessä. Kysymys oli kuulunut:
"Herra ministeri, kuinka Te suhtaudutte Ranskan vallankumoukseen?" - Ministeri oli pohtinut tavallansa ja aikansa - vastaus oli kuulunut:
"On aivan liian aikainen hetki arvioida demokratiakehitystänne, sillä aikaa sen alkamisesta on kulunut liian vähän, jotta sen kaikki ilmentymät olisivat tulleet vielä esille" --- lehtimies oli poistunut nolona kirpuksi kutistuneen nokkeluutensa kanssa ... kiinalainen ministeri jäi katsomaan toimittajan perään pohtiva ilme kasvoillaan - mitä hän ajatteli, ... sitä emme tulleet koskaan tietämään.
...
Oppineiden, tavallisesta kansasta etääntyneiden yleisö oli kohtelias tutkijaa kohtaan
Sinikukka Saaren kirjan julkistuksessa oli läsnä oppineita ja tavallisen kansan maallisesta elämästä loitonneita viisaita, joilla oli tavallisen kansan mukaisesti sama kysymys kuin arkiviisailla kadunkansalaisilla:
"Miksi me puutumme muiden asioihin ja onko meidän omat asiat kunnossa" - kysyi Torsten Almquist 1/ - Historian tapahtumien kulku rakkaan itänaapurimme kanssa oli myös historian kirjansa lukeneille kuulijoille tuttua, joka toi tiedon, että venäläiset ovat ylpeitä aikaansaannoksistaan ja ihmettelevät miksi läntiset maat kehtaavat tulla heille kulttuuria dostojevskien jälkeen opettamaan.
Onko Putinin hallintokoneisto paha ja miten sitä tulkitsemme?
Kirjatohtorin suusta pääsi, toki varoituksen jälkeen, sananen, että Putinin hallintoa pidetään "pahana" - kiireellä tokaisi vielä sanonnan olevan "katukieltä" ja olevan pikaistettu yleistys. Sinikukka Saari oli kuitenkin realisti ja tuumasi, että diplomatialla asia hoidetaan Venäjän suuntaan, ja että EU:n pitäisi käydä aktiivista mielipidevaihtoa Venäjän vallanpitäjien kanssa, jotta jotain hyvää meistä sinne hiljalleen valuisi ...(!)
Sitä vastoin Heidi Hautala, joka tunnettuna ihmisoikeusaktivistina piti Venäjää haastavana "pahanakselina" mm. vaalien rehellisyydesta puhuttaessa ja vallan kovasta ytimestä, joka kahlitsee sananvapautta maassa, jossa murhat ovat vähintäänkin yhtä yleisiä kuin länsimaissakin - Venäjällä vaan murhien kohteiksi on joutunut media- ja ihmisoikeusaktivistit. Olisiko Hautala antamassa tsetseeneille itsenäisyyden?
Länsimailta pyydettiin rahaa, jotta kaltaisemme demokratiaihanne saisi kukintaa Venäjällä
Heidi Hautala kehoitti länsimaita antamaan rahaa Venäjän vähemmistöryhmille, jotta he saisivat paremmin äänensä kuuluville ja olisivat näin ihmisoikeusoppien äänitorvina maassa, joka on kautta historian tottunut tsaarien, stalinien ja breshnevien kautta kovaan kuriin ja nuhteeseen. Maassa maan tavalla tai ulos - on vanha sanonta, joka toimii tavallisten kansalaisten suissa kaikkialla maailmassa.
Heidi Hautala ei osannut kysyttäessa mitoittaa demokratiaa reaalimaailman metrin mittaan. Yleisössä ollut arkivenäjän asiantuntija Jali Raita historiaa lukeneena teki verrannon insinöörimäisesti Pariisissa olevaan metrinmittaan - kysyen demokratian mittakepistä.
Demokratian mittakeppi
Verrantoa arkimetriin teoriahyveellisestä demokratiasta Hautalan sanavarastosta ei löytynyt. Demokratian mitta jäi historiaan kuin se alkuperäinen metrin "ratakiskokin" jäi epätäsmällisenä pölyttymään Pariisissa olevaan mittajärjestelmien museoon. Päätyykö demokratiakin mahdottomana elämänyhtälönä museoon, aikojen saatossa - jää nähtäväksi ja mitattavaksi.
Venäjällä kehitytään ja siellä toimii tavallansa yhteiskuntaevoluutio. Venäjän johtajat hakevat uutta asemaansa perinteillä, jotka olivat jo aikoinaan tehneet maasta suurvallan, jonka nykyedeltäjän Neuvostoliiton luhisti elokuvamaiseen tyyliin edesmennyt USA:n presidentti Ronald Reagan, maasta, jossa on mm. osavaltioittain kuolemantuomiot arkipäivää, teloituksina - Venäjällä viimeinen teloitus tapahtui 1996.
Demokratia todettiin yleisön keskuudesta aiheeksi, josta ei syntynyt samaa käsitystä kirjan tekijän eikä Heidi Hautalan kanssa. Debatti oli korkeatasoista ja kysymykset osin häkellyttivät tutkijan. Tottuneena poliitikkona ja ideologina Hautala selvisi kaikista kohdista rutiinilla, eikä yleisö häntä grillannut, koska hiljaisesti demokratian ja ihmisoikeuksien periaatteet ja kauniit tavoitteet hyväksyttiin.
Tavallisen kansan arkielämä on valinnan demokratiaa niukkuudessa
Tavallisen ihmisen arki on vain niin kaukana ja elintasoakin halajamme - ja siihen Venäjän vaikute on suuri - tänä päivänä. Saaren ja Hautalan taholta rahaa huudettiinkin apuun pyrkimyksiin kasvattaa venäläisiä vallanpitäjiä herran nuhteeseen ja oppiin läntisestä tavasta jakaa demokratiaa mm. vaalien yhteydessä.
Varmaa on, että demokratiakeskustelu jatkuu ja kehittyy. Kinalaisen ilmaisun mukaisesti jäämme odottamaan niitä pinnalle tulemattomia Ranskan vallankumouksen vaikutteita ja arkivarmasti muutoskehitystä, joka vie demokratiaa suuntaan, jota me emme tunne. Kausaalisuuden lait ovat osin alitajuntailmiöitä kansan keskuudessa, joihin tutkijan sormi ei usein ulotu.
Kansa elää ja syö ajassa, niin EU:ssa, Venäjällä kuin Kiinassakin - eläinkunnassakaan ei huomisen anneta häiritä, koska sitä ei ole, on vain nykyhetki ja tarve sopeutua siihen. Olemme liian usein suunnitelleet suuntamme kärsimyksen tielle, joka on osa ihmisyyttä - hyvänä tai pahana.
*/ http://en.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill
**/ http://en.wikipedia.org/wiki/Colonialism
1/ Utrikespolitiska Samfundet i Finland r.f. - president
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
http://www.facebook.com/first.ilkka
...
Kirjanjulkistamistilaisuuteen liittyvä kuvakansio
- copyright by Ilkka Luoma 2010 - UPI/ Katajanokka - Helsinki. 22.01.2010.
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2e3kq+ilkka-luoma-ihmisoikeus.html
Maistiaisia julkistetusta Sinikukka Saaren kirjasta saa alla olevasta linkistä (Routledge-kustantamo):
http://www.routledge.com/9780415484459
Suomalaiseen valintademokratiaan liittyviä aiempia kansalaisen mielipidekirjoituksia -
Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen
http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=demokratian+kriisi
Demokratiassa äänestämättömät jäävät demokratiavajeeseen ja syrjäytyvät vaikuttamisen kulttuurista
(joudummeko ostamaan kansalaiset uurnille kokemaan demokratiaa?)
http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/30/aanestamattomyys-kimpoaa-kansan-omaan-nilkkaan/
...
Alla lähihistoriasta kansalaisen mielipidekirjoitus demokratiasta ja sen arkirealismista
[C]
29.09.2006
Demokratia on hokema, joka ei koskaan tavoittanut kaikkia
Ihmisistä pieni osa ottaa osaa demokratiaan. Demokratia toimiakseen tarvitsee aktiiviset ja osallistuvat ihmiset. Päätöskoneistoon valiintuminen demokratiassakin vaatii samoja ominaisuuksia, kuin missä tahansa muussa järjestelmässä.
Määrätietoinen ja itsensä tunteva ihminen saavuttaa haluamansa missä järjestelmässä tahansa. Kaikki ihmiset eivät edes halua vaikuttaa yhteisiin asioihin. Demokratia on sana, jota valtaa pitävä mielellään viljelee.
Ihmisille kautta aikojen tärkein ryhmäominaisuus on joukkoonsa kuuluminen ja tarpelliseksi tuntemisen olo ryhmässänsä. Vain pieni osa haluaa olla vaikuttajia, suurin osa on tyytyväisiä osallisuuteen ilman päätöksentekoa. Länsimaisessa demokratiassa harva ottaa osaa laajoihin päätöksiin.
Suurimmat yksilölliset päätökset ovat samat kuin muissakin järjestelmissä. Päätös milloin syödään, tehdään lapsia, mennään nukkumaan ja kuinka tehdään työt, onnistuu kaikissa järjestelmissä, tästä todistuksena hyvin lisääntynyt ihmiskunta olipa demokratiaa tai ei.
Ihminen on ryhmätoimija ja kaipaa arvostusta ja hyväksyntää
Ihminen on ryhmätoimija, joka hakee hyväksyntää ja osallistumista kaltaistensa joukkoon. Sosiaalisuuden asteesta taas riippuu, kuinka monta yhdistäjää tarvitaan jakamaan arkipäivien murheita; nämäkin ominaisuudet tarjoutuvat missä tahansa järjestelmässä.
Kaltaisessamme demokratiassa yksilön päätökset ovat kiistattomia. Niin ilmaisunvapaus kuin kokoontuminen ovat käytännössä usein merkityksettömiä, koska aina on olemassa laki, joka voi nuo pyhiksi korostetut tekijät eliminoida. Vallalla on enemmistön järjestämä harvojen päättäjien yksinvalta. Yksilö alistuu demokratiassa vaikuttajien päätökseen.
Läntinen demokratia on oikeutettu puuttumaan muiden suvereenien asioihin?
Me puutumme demokratioinemme lähes kaikkien maiden asioihin, paheksumalla mm. Thaimaan sotilasjärjestystä, jossa kuninkaan tahtoa kuunneltiin. Kansa hartaana hyväksyi asian, koska kuninkaassa kulminoituu heidän yhteenkuuluvuus. Suomalainen ei voi ymmärtää Thaimaan tilannetta; heillä on hyvin pitkä korkeakulttuurihistoria, kuten monilla muillakin mailla, joille me katsomme olevamme oikeutettuja huomauttelemaan.
Maapallolla demokratiasta puhuu itseasiassa vain vähemmistö. Monissa maissa kansalaisille tärkeämpiä ominaisuuksia ovat tunteet yhtenäisyydestä, ryhmästä, joukosta ja alueesta mihin kuuluu. Vahva tieto hyväksynnästä on merkittävämpää kuin tieto, että saa äänestää kerran neljässä vuodessa.
Meillä lännessä demokratia ei toteudu ideologisten hyvepäämäärien mukaisesti
Länsimaissa demokratia ei toteudu kuin välillisesti; annamme sen todellisen demokratian pois vaalien jälkeen, emme vaikuta jatkuvasti, emmekä enemmistönä edes halua. Purnaamme päättäjille, ja valitsemme samat edelleen johtamaan periaatteitamme, joissa puhe ja teot ovat kaksi eri asiaa.
Maailman historiassa demokraia on ollut ja on häviävän pieni ideologia. Historia tuntee korkeakulttuureja, joissa kansa on kokenut turvaa, yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeelliseksi tuntemista ilman demokratian häivääkään - ja niin tuolloin kuin nykyaikanankin olemme toisia alistavan väkivallan osanneet.
Demokratia on aikakausituote
Demokratia on aikakausituote, joka elää, kehittyy ja muuntuu tarpeiden mukaisesti. Meillä ei ole mitään oikeutta muistutella, ojentaa, paheksua eikä määräillä muita, jotka ovat valinneet muita järjestelmiä. Maapallolla alueellisesti historian, tapojen ja perinteen mukaisesti eletään sopeutuneena eri järjestelmiin.
Samoin eläinkunnassa valiintuu geenistön, opitun ja kokemuksen mukaan systeemit, joiden päämääränä on tuottaa tehokkain tapa lisääntyä. Ylivallan eliminoi kaikkien lajien samankaltainen tapa maksimoida lisääntyminen, jolloin tasapaino säilyy taistelussa elintilasta hyväksyen vain oman reviirin olemassaolon ja puolustuksen.
Demokratia koki kuolemansa ideologiana, kun toinen ihminen tuli jakamaan samaa niukkuutta
Ihmisen demokratia on häviävän pieni ripaus historiaa kaikkein menestyneimpien lajien miljoonavuotisissa historioissa, joissa järjestelmät, menetelmät ja elosysteemit toimivat ilman meidän demokratian kaltaisia ongelmia.
Sopeuma, hyväksyntä ja puolustustahto takaavat elinvoiman hyväksyen kuitenkin lajin valinnan; näissä järjestelyissa demokratia ei toimi. Lajistoja ohjaa kokenein, vahvin ja lisääntymishaluisin yksilö tai ryhmä. Ihminen ei tunne kaikkia niitä mekanismeja, mitkä eläinkuntaa ohjaavat.
Kaikki tähän astiset historian korkeakulttuurit ovat olleet ei-demokraattisia. Demokratia ja suora kansalaisvaikuttaminen voivat kehittyä ja muuttaa suuntaansa aikaansa seuraten - informaatio suoraviivaistuu ja läntinen demokratia kohtaantuu kulutusvalinnoissa.
...
Ilkka Luoma
Kiina-konsultti ja kansalaisaktivisti
...
Sent:
Cc: anni.sinnemaki@tem.fi ; torsten.almquist@kolumbus.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; sinikukka.saari@upi-fiia.fi ; kukka-maria.kuisma@upi-fiia.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu
Sent: Saturday, January 23, 2010 1:16 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Demokratia on turvallinen ja toteutumaton hokema
[ ... turkulaiset tähyävät aatteissaan ja näkemyksissään Ruotsin suuntaan ja mitä idemmäksi mennään kohti Venäjän rajaa sen suuremmaksi kasvaa tavallisen kansan ymmärrys Venäjää kohtaan - taloudella on osuutensa ja vahvasti, puhumme reaalidemokratiasta, talousvalinnasta ja historian tuntemuksesta ... ]
Maineikas sotapääministeri Winston Churchill*/ oli todennut arkirealistisesti, että demokratia on paras keksintö - tähän mennessä. Churchill antoi entisenä taivaanrantoihin tottuneena laivastoministerinä odotteen demokratian kehittymisestä suuntaan, mitä me emme vieläkään tiedä. Sittemmin Englannilla ei ole laivastoministeriä enää ollut - kolonnialismi**/ oli kuihtuinut pois.
...
Tapahtui aiemmin cocktail-kutsuilla:
Läntisen markkinatalousmaan toimittaja pikkunokkelana kehitti kysymyksen kiinalaiselle ministerille cocktail-tilaisuudessa, jossa avautui mahdollisuus tentata itäisen maan pitkää historiaa ja sen kestävyyttä demokratian edessä. Kysymys oli kuulunut:
"Herra ministeri, kuinka Te suhtaudutte Ranskan vallankumoukseen?" - Ministeri oli pohtinut tavallansa ja aikansa - vastaus oli kuulunut:
"On aivan liian aikainen hetki arvioida demokratiakehitystänne, sillä aikaa sen alkamisesta on kulunut liian vähän, jotta sen kaikki ilmentymät olisivat tulleet vielä esille" --- lehtimies oli poistunut nolona kirpuksi kutistuneen nokkeluutensa kanssa ... kiinalainen ministeri jäi katsomaan toimittajan perään pohtiva ilme kasvoillaan - mitä hän ajatteli, ... sitä emme tulleet koskaan tietämään.
...
Oppineiden, tavallisesta kansasta etääntyneiden yleisö oli kohtelias tutkijaa kohtaan
Sinikukka Saaren kirjan julkistuksessa oli läsnä oppineita ja tavallisen kansan maallisesta elämästä loitonneita viisaita, joilla oli tavallisen kansan mukaisesti sama kysymys kuin arkiviisailla kadunkansalaisilla:
"Miksi me puutumme muiden asioihin ja onko meidän omat asiat kunnossa" - kysyi Torsten Almquist 1/ - Historian tapahtumien kulku rakkaan itänaapurimme kanssa oli myös historian kirjansa lukeneille kuulijoille tuttua, joka toi tiedon, että venäläiset ovat ylpeitä aikaansaannoksistaan ja ihmettelevät miksi läntiset maat kehtaavat tulla heille kulttuuria dostojevskien jälkeen opettamaan.
Onko Putinin hallintokoneisto paha ja miten sitä tulkitsemme?
Kirjatohtorin suusta pääsi, toki varoituksen jälkeen, sananen, että Putinin hallintoa pidetään "pahana" - kiireellä tokaisi vielä sanonnan olevan "katukieltä" ja olevan pikaistettu yleistys. Sinikukka Saari oli kuitenkin realisti ja tuumasi, että diplomatialla asia hoidetaan Venäjän suuntaan, ja että EU:n pitäisi käydä aktiivista mielipidevaihtoa Venäjän vallanpitäjien kanssa, jotta jotain hyvää meistä sinne hiljalleen valuisi ...(!)
Sitä vastoin Heidi Hautala, joka tunnettuna ihmisoikeusaktivistina piti Venäjää haastavana "pahanakselina" mm. vaalien rehellisyydesta puhuttaessa ja vallan kovasta ytimestä, joka kahlitsee sananvapautta maassa, jossa murhat ovat vähintäänkin yhtä yleisiä kuin länsimaissakin - Venäjällä vaan murhien kohteiksi on joutunut media- ja ihmisoikeusaktivistit. Olisiko Hautala antamassa tsetseeneille itsenäisyyden?
Länsimailta pyydettiin rahaa, jotta kaltaisemme demokratiaihanne saisi kukintaa Venäjällä
Heidi Hautala kehoitti länsimaita antamaan rahaa Venäjän vähemmistöryhmille, jotta he saisivat paremmin äänensä kuuluville ja olisivat näin ihmisoikeusoppien äänitorvina maassa, joka on kautta historian tottunut tsaarien, stalinien ja breshnevien kautta kovaan kuriin ja nuhteeseen. Maassa maan tavalla tai ulos - on vanha sanonta, joka toimii tavallisten kansalaisten suissa kaikkialla maailmassa.
Heidi Hautala ei osannut kysyttäessa mitoittaa demokratiaa reaalimaailman metrin mittaan. Yleisössä ollut arkivenäjän asiantuntija Jali Raita historiaa lukeneena teki verrannon insinöörimäisesti Pariisissa olevaan metrinmittaan - kysyen demokratian mittakepistä.
Demokratian mittakeppi
Verrantoa arkimetriin teoriahyveellisestä demokratiasta Hautalan sanavarastosta ei löytynyt. Demokratian mitta jäi historiaan kuin se alkuperäinen metrin "ratakiskokin" jäi epätäsmällisenä pölyttymään Pariisissa olevaan mittajärjestelmien museoon. Päätyykö demokratiakin mahdottomana elämänyhtälönä museoon, aikojen saatossa - jää nähtäväksi ja mitattavaksi.
Venäjällä kehitytään ja siellä toimii tavallansa yhteiskuntaevoluutio. Venäjän johtajat hakevat uutta asemaansa perinteillä, jotka olivat jo aikoinaan tehneet maasta suurvallan, jonka nykyedeltäjän Neuvostoliiton luhisti elokuvamaiseen tyyliin edesmennyt USA:n presidentti Ronald Reagan, maasta, jossa on mm. osavaltioittain kuolemantuomiot arkipäivää, teloituksina - Venäjällä viimeinen teloitus tapahtui 1996.
Demokratia todettiin yleisön keskuudesta aiheeksi, josta ei syntynyt samaa käsitystä kirjan tekijän eikä Heidi Hautalan kanssa. Debatti oli korkeatasoista ja kysymykset osin häkellyttivät tutkijan. Tottuneena poliitikkona ja ideologina Hautala selvisi kaikista kohdista rutiinilla, eikä yleisö häntä grillannut, koska hiljaisesti demokratian ja ihmisoikeuksien periaatteet ja kauniit tavoitteet hyväksyttiin.
Tavallisen kansan arkielämä on valinnan demokratiaa niukkuudessa
Tavallisen ihmisen arki on vain niin kaukana ja elintasoakin halajamme - ja siihen Venäjän vaikute on suuri - tänä päivänä. Saaren ja Hautalan taholta rahaa huudettiinkin apuun pyrkimyksiin kasvattaa venäläisiä vallanpitäjiä herran nuhteeseen ja oppiin läntisestä tavasta jakaa demokratiaa mm. vaalien yhteydessä.
Varmaa on, että demokratiakeskustelu jatkuu ja kehittyy. Kinalaisen ilmaisun mukaisesti jäämme odottamaan niitä pinnalle tulemattomia Ranskan vallankumouksen vaikutteita ja arkivarmasti muutoskehitystä, joka vie demokratiaa suuntaan, jota me emme tunne. Kausaalisuuden lait ovat osin alitajuntailmiöitä kansan keskuudessa, joihin tutkijan sormi ei usein ulotu.
Kansa elää ja syö ajassa, niin EU:ssa, Venäjällä kuin Kiinassakin - eläinkunnassakaan ei huomisen anneta häiritä, koska sitä ei ole, on vain nykyhetki ja tarve sopeutua siihen. Olemme liian usein suunnitelleet suuntamme kärsimyksen tielle, joka on osa ihmisyyttä - hyvänä tai pahana.
*/ http://en.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill
**/ http://en.wikipedia.org/wiki/Colonialism
1/ Utrikespolitiska Samfundet i Finland r.f. - president
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
http://www.facebook.com/first.ilkka
...
Kirjanjulkistamistilaisuuteen liittyvä kuvakansio
- copyright by Ilkka Luoma 2010 - UPI/ Katajanokka - Helsinki. 22.01.2010.
http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2e3kq+ilkka-luoma-ihmisoikeus.html
Maistiaisia julkistetusta Sinikukka Saaren kirjasta saa alla olevasta linkistä (Routledge-kustantamo):
http://www.routledge.com/9780415484459
Suomalaiseen valintademokratiaan liittyviä aiempia kansalaisen mielipidekirjoituksia -
Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen
http://ilkkaluoma.blogspot.com/search?q=demokratian+kriisi
Demokratiassa äänestämättömät jäävät demokratiavajeeseen ja syrjäytyvät vaikuttamisen kulttuurista
(joudummeko ostamaan kansalaiset uurnille kokemaan demokratiaa?)
http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/30/aanestamattomyys-kimpoaa-kansan-omaan-nilkkaan/
...
Alla lähihistoriasta kansalaisen mielipidekirjoitus demokratiasta ja sen arkirealismista
[C]
29.09.2006
Demokratia on hokema, joka ei koskaan tavoittanut kaikkia
Ihmisistä pieni osa ottaa osaa demokratiaan. Demokratia toimiakseen tarvitsee aktiiviset ja osallistuvat ihmiset. Päätöskoneistoon valiintuminen demokratiassakin vaatii samoja ominaisuuksia, kuin missä tahansa muussa järjestelmässä.
Määrätietoinen ja itsensä tunteva ihminen saavuttaa haluamansa missä järjestelmässä tahansa. Kaikki ihmiset eivät edes halua vaikuttaa yhteisiin asioihin. Demokratia on sana, jota valtaa pitävä mielellään viljelee.
Ihmisille kautta aikojen tärkein ryhmäominaisuus on joukkoonsa kuuluminen ja tarpelliseksi tuntemisen olo ryhmässänsä. Vain pieni osa haluaa olla vaikuttajia, suurin osa on tyytyväisiä osallisuuteen ilman päätöksentekoa. Länsimaisessa demokratiassa harva ottaa osaa laajoihin päätöksiin.
Suurimmat yksilölliset päätökset ovat samat kuin muissakin järjestelmissä. Päätös milloin syödään, tehdään lapsia, mennään nukkumaan ja kuinka tehdään työt, onnistuu kaikissa järjestelmissä, tästä todistuksena hyvin lisääntynyt ihmiskunta olipa demokratiaa tai ei.
Ihminen on ryhmätoimija ja kaipaa arvostusta ja hyväksyntää
Ihminen on ryhmätoimija, joka hakee hyväksyntää ja osallistumista kaltaistensa joukkoon. Sosiaalisuuden asteesta taas riippuu, kuinka monta yhdistäjää tarvitaan jakamaan arkipäivien murheita; nämäkin ominaisuudet tarjoutuvat missä tahansa järjestelmässä.
Kaltaisessamme demokratiassa yksilön päätökset ovat kiistattomia. Niin ilmaisunvapaus kuin kokoontuminen ovat käytännössä usein merkityksettömiä, koska aina on olemassa laki, joka voi nuo pyhiksi korostetut tekijät eliminoida. Vallalla on enemmistön järjestämä harvojen päättäjien yksinvalta. Yksilö alistuu demokratiassa vaikuttajien päätökseen.
Läntinen demokratia on oikeutettu puuttumaan muiden suvereenien asioihin?
Me puutumme demokratioinemme lähes kaikkien maiden asioihin, paheksumalla mm. Thaimaan sotilasjärjestystä, jossa kuninkaan tahtoa kuunneltiin. Kansa hartaana hyväksyi asian, koska kuninkaassa kulminoituu heidän yhteenkuuluvuus. Suomalainen ei voi ymmärtää Thaimaan tilannetta; heillä on hyvin pitkä korkeakulttuurihistoria, kuten monilla muillakin mailla, joille me katsomme olevamme oikeutettuja huomauttelemaan.
Maapallolla demokratiasta puhuu itseasiassa vain vähemmistö. Monissa maissa kansalaisille tärkeämpiä ominaisuuksia ovat tunteet yhtenäisyydestä, ryhmästä, joukosta ja alueesta mihin kuuluu. Vahva tieto hyväksynnästä on merkittävämpää kuin tieto, että saa äänestää kerran neljässä vuodessa.
Meillä lännessä demokratia ei toteudu ideologisten hyvepäämäärien mukaisesti
Länsimaissa demokratia ei toteudu kuin välillisesti; annamme sen todellisen demokratian pois vaalien jälkeen, emme vaikuta jatkuvasti, emmekä enemmistönä edes halua. Purnaamme päättäjille, ja valitsemme samat edelleen johtamaan periaatteitamme, joissa puhe ja teot ovat kaksi eri asiaa.
Maailman historiassa demokraia on ollut ja on häviävän pieni ideologia. Historia tuntee korkeakulttuureja, joissa kansa on kokenut turvaa, yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeelliseksi tuntemista ilman demokratian häivääkään - ja niin tuolloin kuin nykyaikanankin olemme toisia alistavan väkivallan osanneet.
Demokratia on aikakausituote
Demokratia on aikakausituote, joka elää, kehittyy ja muuntuu tarpeiden mukaisesti. Meillä ei ole mitään oikeutta muistutella, ojentaa, paheksua eikä määräillä muita, jotka ovat valinneet muita järjestelmiä. Maapallolla alueellisesti historian, tapojen ja perinteen mukaisesti eletään sopeutuneena eri järjestelmiin.
Samoin eläinkunnassa valiintuu geenistön, opitun ja kokemuksen mukaan systeemit, joiden päämääränä on tuottaa tehokkain tapa lisääntyä. Ylivallan eliminoi kaikkien lajien samankaltainen tapa maksimoida lisääntyminen, jolloin tasapaino säilyy taistelussa elintilasta hyväksyen vain oman reviirin olemassaolon ja puolustuksen.
Demokratia koki kuolemansa ideologiana, kun toinen ihminen tuli jakamaan samaa niukkuutta
Ihmisen demokratia on häviävän pieni ripaus historiaa kaikkein menestyneimpien lajien miljoonavuotisissa historioissa, joissa järjestelmät, menetelmät ja elosysteemit toimivat ilman meidän demokratian kaltaisia ongelmia.
Sopeuma, hyväksyntä ja puolustustahto takaavat elinvoiman hyväksyen kuitenkin lajin valinnan; näissä järjestelyissa demokratia ei toimi. Lajistoja ohjaa kokenein, vahvin ja lisääntymishaluisin yksilö tai ryhmä. Ihminen ei tunne kaikkia niitä mekanismeja, mitkä eläinkuntaa ohjaavat.
Kaikki tähän astiset historian korkeakulttuurit ovat olleet ei-demokraattisia. Demokratia ja suora kansalaisvaikuttaminen voivat kehittyä ja muuttaa suuntaansa aikaansa seuraten - informaatio suoraviivaistuu ja läntinen demokratia kohtaantuu kulutusvalinnoissa.
...
Ilkka Luoma
Kiina-konsultti ja kansalaisaktivisti
...
Sent:
Cc: anni.sinnemaki@tem.fi ; torsten.almquist@kolumbus.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; kimmo.sasi@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; sinikukka.saari@upi-fiia.fi ; kukka-maria.kuisma@upi-fiia.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; heidi.hautala@europarl.europa.eu
Sent: Saturday, January 23, 2010 1:16 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Demokratia on turvallinen ja toteutumaton hokema
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)