tiistaina, tammikuuta 26, 2010

Millaista kriisiajan johtajaa kansalaiset tarvitsevat?

(... Media käy kovaa kampanjaa puolesta ja vastaan - Keskustan puheenjohtajakamppailussa. Paavo Väyrynen puhuttaa ja samaan aikaan talous ja sosiaaliset vaikeudet kasautuvat, tiivistyvät ja synkkenevät - hallituskauden loppupuolen pääministerille sälyttyy poikkeuksellinen vastuu ...)Mikäli Keskustan puoluekokous ei valitse tohtori Paavo Väyrystä puheenjohtajakseen*/, saattaa käydä niin, että kansalaisliikkeet asettavat Paavon presidenttiehdokkaaksi, siksi suurta Väyrysen kannatus on sellaisten ihmisten joukossa, joille nykyinen puoluepolitiikka ei merkitse mitään ja heitä on paljon - muistammehan, että nukkuvat ovat Suomen suurin ”puolue” — he osaavat myös kerätä nimiä ***/...


-----------------------------------------------------------------.


[C] Alkuperäinen 18. helmikuuta 2008**/ päivitetty 22. tammikuuta 2010
--- Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuvat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä


[ … Kokoomus etunenässä ajaa seuraavalle presidentille pienempiä valtaoikeuksia mitä Paavo tai Sauli itse haluaisivat. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan …]


Tapahtui lähihistoriassa


— Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja, vähemmistöt ovat saaneet ansaittua huomiota. Seuraavan presidentin vuoro on kiinnittää katseensa enemmistöihin.


Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin. Nyt yllättäen Saulin rinnalle nousee Paavo Väyrynen, joka saa demaritkin liikkeelle.


Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.


---------------------------------------------------.


Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa


Presidentin valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman valitulleen, jota täytyy voida myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä, eikä kuningasta ole haluttu ennenkään.


Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta,


ja niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen.


Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, joihon 200 henkilöä eripraistava eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin.


Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita - kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa.


Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville.


On suureksi hankaluudeksi tämä kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista.


Kansa tietää yhden varman asian Paavo Väyrysestä ja se on hänen selvääkin selvempi ei Natolle. Kun kansa valitsee presidentikseen Väyrysen, tietää se, että Suomi ei seuraavaan kuuteen vuoteen Natoon liity. Muistetaan myös, että oli kaksi ministeriä, jotka vastustivat Helsingin Sipoo kaappausta - Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen.


Valveutunut politiikanhoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, siis vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla.
Väyrynen saattaa kerätä taakseen puolueista riippumattoman kansalaisliikkeen


Liikkeen suosio saattaa ylittää suurimpienkin puolueiden kannatuksen - ehkä Paavosta halutaan riippumatonta kansan henkilöä ohi ryvettyneiden puolueapparaattien? Jos Keskusta ei valitse Väyrystä puheenjohtajakseen, voi Paavo siirtyä tämän mahdollisesti muodostuvan koko kansan yhtenäisyysliikkeen taakse.


Keskustan puoluekokous on tulevana kesänä koko kansan edunvalvojana. Onko riittävää tahtoa olla vastuullinen valtiopuolue ja ohi perinteellisen apparaattikähmyröinnin - jää kokousedustajien harkintaan ja samalla edustajat puoluekokouksessa päättävät onko Keskusta voittajapuolue seuraavissa eduskuntavaaleissa.


*/ Paavo Väyrysellä on ainakin yksi varteenotettava kilpailija omista riveistä - Mauri Pekkarinen.


**/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitsee-aina.html

***/  http://www.facebook.com/srch.php?nm=paavo+v%C3%A4yrynen#/group.php?gid=268846828055
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.vuodatus.net/
http://www.facebook.com/first.ilkkaADRESSI:
KANNATAN PAAVO VÄYRYSTÄ SEURAAVAKSI KESKUSTAN PUHEENJOHTAJAKSI
http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo
...


Aiempi kansalaisen mielipidekirjoitus Keskustan puheenjohtajasta ---
http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/05/paavo-vayrynen-keskustan-puheenjohtajaksi/
 
...
Sent:
Cc: olli.rehn@ec.europa.eu ; esko.aho@nokia.com ; juha.mieto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@vm.fi ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; juha.rehula@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; hannu.takkula@europarl.europa.euSent: Friday, January 22, 2010 6:02 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Tarvitseeko kansakunta nyt jo kriisiajan johtajaa?

Ei kommentteja: