perjantaina, syyskuuta 24, 2010

Löysin perussuomalaisen, joka ei puhunut maahanmuutosta!

(Savonlinnan torilla vaalikahviteltassa ilman epäselviä vaalirahoja kaupunginvaltuutettu Erkki Rakkolainen kaikkien savonlinnalaisten tuntemana jakoi ikiomaa oman alueensa vaali- ja tavoiteohjelmaa, koko seutukunnan eduksi - syyskuu 2010)


[ ... tekemisen meininki päällä vaalivetaraani vasalliensa kanssa kaatoi kahvia, valitteli kuulakärkikynien loppumista ja puhui kalanjalostamisesta - valkoisen lihan kuhasta, joka on arvokala. Erkki ei huutanut kritiikkiä julkiääneen maahanmuutosta, arvasin hänen mielipiteensä, mutta siitä emme ääneen puhuneet ... ]


Tuttavallisemmin persut nousevat kallupeissa kuin raketti. Raketit ovat tekniikassakin ärhäköitä nousijoita, mutta putoavat nopsasti, kun polttoaine loppuu. Persujen on syytä tankata välillä, vaikkapa puolue- ja vaalitavoiteohjelmalla - ja ohjelmaksi ei riitä menolippu Afrikkaan.

Savonlinnalainen persuehdokas oli tehnyt pohdinnan ja tutkimuksen jälkeen kirjallisen seutukuntaohjelman, jota tenttasin tarkasti. Erkki oli asiansa miettinyt ja tiesi jopa sen, että kiinalaiset ovat kalakansaa ja arvostavat valkeanlihan kalojen poskipaloja herkkutuotteina, joita ostaisivat pitkienkin matkojen päästä.

Persuehdokas ymmärsi, että kallupeissa "uurna tulee kansan pariin" ovelta ovelle tai modernisti kännykän kautta haastatteluna. Kaikki haastatellut eivät mene edes uurnille, ainakaan sateisena päivänä. Erkki Rakkolainen ymmärsi myös, että moni vakaakin keskustalainen antaa varoituksen sanan kalluppitutkijalle ruksauttaen rastinsa persujen kohtaan. Silti varsinainen ääni sujahtaa sille tutun turvalliselle omalle edustajalle, jota kerta toisensa jälkeen on mäelle äänestetty.


Maahanmuutto ei ollut keskustelun aihe, vaan työllistävä kalanjalostus

Erkki Rakkolainen ei todellakaan puhunut maahanmuutosta, mutta sen sijaan vakuutteli läpi päästessään olevansa saman köyden päässä vetämässä kotiin muiden vaalipiiriläisten kanssa - oli sitten vetokaverina vihreä, musta, punainen tai kukertava. Savossa ymmärretään sallittu kallistus kotiinpäin - sillä niitä ääniä saadaan.

Erkki ymmärsi raketin polttoainepulan pidemmässä nousussa. Välitankkaus voi olla vaikeaa, ellei kansalla ole ohjekirjaa - ja tuo kirjahan on puolue- ja tavoiteohjelma. On kuulemma työn alla. Nythän se kannattaisi julkistaa, kun rauta eli kansa on kuumana.

Kansan sympatiat ovat persulaisten puolella, kun heitä edellisissä vaaleissa ei kukaan tohtinut rahoittaa, vain he itse. Se olikin hyvä - persut ovat tältä osin puhtoisia, ehkä maallisesti köyhempiä, mutta mieleltään rikkaita tavallisten lakia kunnioittavien suomalaisten näköisinä.


On syytä ladata akut - taival uurnille on vielä pitkä

Taival on vielä pitkä, ja Erkki oli ladannut huolella akut, ja hyytymistä kokeneelle valtuustolaiselle tuskin tulee. Vakavasti ottaen - mikäli Erkin kaltaisia tavallisia yritteliäitä suomalaisia olisi persujen listoilla enemmän - olisi vesisateestakin tulossa mukavat istumapaikat ääninä Arkadian mäelle. Kansa on päättänyt nyt ottaa valinnan omiin käsiin. Persujen on löydettävä vastapainoksi uskottavat ehdokkaat.

On turha huudella jatkuvasti maahanmuuton perään. Kyllä kansa tietää, että Suomeen saa kuka tahansa tulla meidän säännöillä tekemään rehellistä ja uutteraa työtä. Kansa tietää senkin, että vastuullinen aitosuomalainen kansanedustaja hoitaa ensin omat ja sitten muut. Suomalaisuus on kunniakysymys ja siihen ei tarvita nykypoliitikoille tyypillistä jargoniahömppää sekoittamaan kansalaisten 'yksinkertaisia' mieliä :-)


Seutukunnan asiat ovat aina kaikille kaikkein tärkeimpiä - oltiinpa missä päin Suomea tahansa!

Toivotaan 'erkeille' menestystä ja nimenomaan menestystä seutukunnan asioiden hoitoon, vaikka yhdessä kaikkien muidenkin alueen edustajien kanssa, sillä savonlinnalaisia, itä-savolaisia ja muitakin kiinnostavat omat asiat ensin, sitten kuopiolaisten ja lopulta helsinkiläistenkin. Ulkomaille ei juuri kannata kuikuilla - kuin ainoastaan viennissä, jotta saamme tuontimme maksettua.

Suomalaisuus kunniaan ja kalat uimaan Savonlinnan vesille!

Ilkka Luoma
http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.kuvat.fi/

....

Ei kommentteja: