torstaina, syyskuuta 12, 2013

Olemme riippuvaisia Venäjästä - ja paljon!

Nyt puuhataan viisumivapautta Suomen ja Venäjän rajalle. Se tuo turisteja, rahaa ja rikollisuutta. Näin kävi myös, kun Viro liittyi Schengen sopimukseen – rajat aukenivat 1] rikollisuudelle, vapaalle kilpailukykyiselle työvoimalle, halvemmille tavaroille ja melkoiselle viinarallille Suomeen – mikähän ralli se olisi toisin päin, muu kuin suomalaisten eurojen rahtaaminen virolaisille tovereille.

Tänään venäläiset turistit elättävät miltei koko Itä-Suomen, jo Helsingissäkin venäläiset ovat jo suurin joukko yöpyjätilastoissa. Venäläisten tuomat eurot kelpaavat erinomaisesti kauppiaillemme ja matkailuyrittäjillemme. Viisumivapaus itärajalla tarkoittaisi jopa 2-3 -kertaista määrää turisteja ja rahaa.


Suomi on vedenjakajalla oleva valtio –

emme ole puhtaasti länttä – emmekä itää, olemme sekoitusaluetta ja sen sakeampaa itää se on, mitä lähemmäksi Karjalan laulumaita etenemme. Nykyisessä Itä-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa sekoittuvat jo uskonto, kulttuuri ja tavat – itäinen rajakin on seilannut aina Savonlinnan Kyrönsalmeen saakka. Nyt seilaa rahaa piristämään näivettyvää talouttamme.


Itä-Suomesta kerrotaan,

että venäläiset turistit ovat harmittomia, reiluja ja ystävällisiä – osaammeko me olla, vai sahaammeko oksaa 2], jolla istumme. Tsaarien Venäjällä oli paljon annettavaa suuriruhtinaskunnallemme – saimme rautatiet, kanavat, paljon arvorakennuksia, puolustuksen ja Helsinkikin pääkaupunkistatuksen ja yliopiston.

Merkkinä tsaareista seisoo ylväästi Aleksanteri II patsas tärkeimmällä arvopaikalla – Helsingin Senaatintorilla, toinen yhtä komea seisoo Kauppatorilla. Meillä on pakko opiskella näivettyvää ruotsia, vaikka kansa ei niin halua – venäjä on eräs hyödyllinen vaihtoehto ainoan pakollisen, suomen jälkeiseksi vapaaehtoiskielivalinnaksi.

Kansa haluaa opiskella sellaisia kieliä vapaaehtoisesti, joista se kokee saavansa hyötyä – nyt sellainen on venäjä. Itä-Suomessa on jo jokaisessa kaupaksi itseään tituleeraavalla venäjänkielen taitoinen myyjä – siksi tiuhaan venäläiset aukovat ovia ja ”ostavat, ostavat ja ostavat” …

Nykyinen EK pomo Jyri Häkämies tokaisi Amerikoissa miellyttääkseen isäntiään ”Venäjä, Venäjä ja vielä kerran Venäjä” – nyt hän EK pomona ymmärtää, mistä rahaa voi tulla suurempiakin määriä näivettyvälle teollisuudellemme – enää Jyri ei sahaa oksaa, jolla istuu.


Olimme suuriruhtinaskunta kauemmin kuin olemme olleet itsenäisiä 3]

itsenäisiähän me emme enää ole, annoimme valtikan jo osaksi Brysseliin. Venäjäpolitiikkaa emme enää yksin saa päättää – on kysyttävä lupaa Brysselistä. Saksalaiset eivät muuten kysy – he tekevät Venäjän kanssa paljon yhteisiä asioita ja ovatkin Pohjois- ja Keski-Euroopan rauhan takuumiehet.


Uutisissa haastateltiin ruotsalaisia Suomen kielipakosta –

haastateltava tuumasi, että jos Suomessa ei osata ruotsia, meidät eristetään! Olemme tuosta uhkauksesta huolimatta pohjoismaalaisia sekä erikoinen kansa, niin idästä kuin lännestä. Ilman ruotsalaisten apua 4], olisimme kuulemma saaneet maaorjuuden, novgorodilaiset, ortodiksisuuden ja venäjän kielen, … jota ei muuten pakotettu lukemaan edes suuriruhtinaskunta-aikanamme!

Erikoisosaamisemme voisi olla itäisten ominaisuuksien erikoisasiantuntija – niin venäläisistä kuin paljon myöhemmin kiinalaisista. Nyt jo operoimme ympäristöasioissa konsulttina Venäjän ja Kiinan välissä järjestellen liiketoimia kahden maailman suurimman kanssa.


Viisumit poistettakoon,

ja vaatikaamme hyviä tietojärjestelmiä Venäjän ja Suomen välille. Otetaan turistit vastaan, tarjotaan heille sopivalla hintaa parasta laatua ja pidetään naamamme hymyssä – vaikka se joskus voisi olla vaikeaakin.


Jos ymmärtäisimme venäläisten tuomat mahdollisuudet 5],

voisimme yllättyä myöhemmin miten kauniisti ja kitkatta ratkeaa paljon puhuttu Karjala -kysymyskin. Emme sitä takaisin saa, mutta karjalaiset saavat täyden itsenäisyyden ja meidän sekä Venäjän väliin ilmestyy täysin itsenäinen uusi valtio – Karjalan Tasavalta 6], jonka läntinen raja voi olla vielä suuri yllätys monille.VIITTEET
1] Rajojen aukaisu rikkoo reviirit ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html - [BLOG/il]
2] Itäpaineen purkua ”sofioksasmaisesti” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/itapaineen-purkua-sofioksasmaisesti.html - [BLOG/il]
3] Olemme itää ja länttä, ja Natoon emme halua kuulua! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html - [BLOG/il]
5] Itsenäisyytemme saavutettiin idästä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/itsenaisyytemme-saavutettiin-idasta.html - [BLOG/il]


...
EXTRA
Olemme hyvin riippuvaisia Venäjästä – taloudellisesti [LINK-TIEDE]...
Ilkka Luoma
ALUS
BLOG 22 832 | 2 066 IL

---11092013---


doc.: 3xvenaja_11092013.doc – OpenOffice.org Writer571 | 5388

Ei kommentteja: