torstaina, joulukuuta 06, 2007

Hyvää Itsenäisyyspäivää - 90 vuotta kehitystä parhaaksi maaksi suomalaisille

Suomi juhlii 90 - vuottaan taloudellisesti vahvana, mutta henkisesti jakautuneena. Suomessa on vaurautta, osaamista ja kykyä, mutta myös yksinäisyyttä, osattomuutta ja vailla tunnustusta ja hyväksyntää olevia.

Suomi oli yhtenäisempi kuin koskaan kylmänä loppuvuonna 1939. Tuolloin suomalainen sisu loi maailmalle maineen Suomesta, josta puhutaan vieläkin. Suomalainen taisteli itselleen uhan edessä vapauden jatkumisen - ensin yksin ja 1944 kesällä liitossa Saksan kanssa. Itsenäisyys oli pelastettu.

Suomi on juuri niin hyvä, kuin se suomalaiselle kuuluu ollakkin. Vain suomalainen osaa ja haluaa puolustaa omaa maataan sydämellä ja tahdolla [mukailtu edesmenneen sinivalkoisen äänen, kenraali A. Ehnroothin lauseista].

Suomen kansa ei halua suurena enemmistönä sotilasliittokytköksiä - ei itään eikä länteen. Suomi on arvostettu sotilaallisesti puolueettomana. Suomen pitää olla myös vahva ylläpitääkseen uskottavaa puolustusta idän ja lännen vedenjakajalla.

90-vuotiaan itsenäisen Suomen kansakunnan kolme merkittävintä itsenäisyyteen liittyvää asiaa ovat: Vaalia ja huolehtia sotiemme veteraanit, niin miehet kuin naiset. Huolehtia varusmiespalveluksen laadun parantamisesta sekä maanpuolustushengen nostamisesta.

Kolmanneksi Suomen Puolustusvoimat tarvitsee rahaa - meidän on huolehdittava riittävästä henkisestä, materiaalisesta kuin itsenäisyyshenkisestä valmiudesta kohdata vapaana ja puolueettomana kaikki ne haasteet ja uhat, mitä rajojemme ulkopuolelta voi ilmaantua.

Huolehtikaamme lähimmäisistämme, sillä koskaan ei tiedä, milloin juuri itse apua tarvitsee.

Juhlallista Itsenäisyyspäivää !

Ilkka Luoma
0400 607080

Ei kommentteja: