perjantaina, kesäkuuta 08, 2018

Suomalainen selviytymisopas – Itämeren puristuksesta



Kreml on paljon lähempänä kuin Valkoinen talo




Helsingin Sanomat on väkivoimakas natottaja ja lännen muurin rakentaja itärajallemme – tiukkana vastakkainasetteluna itään, luoden uhkaa vain oikeastaan meille itsellemme, täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

Tällä kertaa uhkaa luo HS-toimittaja Kari Huhta, joka peri edesmenneen maineikkaan kolumnisti Olli Kivisen manttelin natoilijana vailla vertaa. Helsingin Sanomat käy voimallista informaatiosotaa koettaen käännyttää yhtenäistä kansakuntaamme Natoon – lännen sotakoneeseen.

HS-toimittaja Kari Huhta on harhoissaan toivottomasti näykkimässä suomalaista enemmistöä [1, joka ei halua Natoa. Huhdankin tulisi ymmärtää, ettei vain EU ole Eurooppa ja eurooppalaisuus. Se voisi olla sitä, jos Euroopan raja vedettäisiin Venäjän Uralilta (itä-)slaavien länsipuolelle!


Onkohan Huhta pohtinut sitä miten pienen osan EU muodostaa maailman kokonaisvaltaisesta väestöpopulaatiosta? Samoin Huhta voisi miettiä henkisiä lukkojaan avaamalla, että eurooppalainen turvallisuuspolitiikka on eurooppalaista [2, eikä amerikkalaista. Tosiaan Eurooppa jatkuu Uralille asti [3. Maantieteen opiskelu on aitoa suomalaista selviytymistä.
[1 HS: ”Eurooppalaisen selviytymisoppaan helpot ensiaskeleet” ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005710483.html - … Ote: ” … Peruskuva on se, että läntinen Eurooppa on puserruksissa Donald Trumpin ja Kiinan välissä Vladimir Putinin näykkiessä nilkoista ja Turkin Recep Tayyip Erdoğanin vaipuessa harhoihin Osmanien valtakunnan menneestä suuruudesta … ” -HS-toimittaja Kari Huhta. [Lisää] [3.


Itämeri on meidän henkireikä – olemme kuin saari
[ … meillä oli aikanaan toinenkin henkireikä – nimittäin Petsamon Liinahamari **, joka olisi taitavasti toimien ehkä saatavilla ”takaisin” … ]

Näin meille halutaan opettaa Suomenniemen ollessa kaukaa Aasiasta tulevan suurmantereen yksi peräpussinpohja - niemenä.

Lännessä pohjoisen osalta kieli- ja kulttuuri-/perimäalueemme kilpistyy Ruotsiin, vanhaan isäntään, jonka ikeestä pääsimme 1809 [4.

Pohjoisessa rajaudumme Norjaan – jonka oli ”pakko” liittyä Natoon Saksan Kolmannen valtakunnan miehityksen päättymispalkkana ja rannikkojatkeena venäläisten pohjoisen henkireikään Kuolan niemimaalle ja siitä kauas huomisen Koillisväylälle, josta tulee kiinalaisten pohjoisin kauppareitti …

Etelässä aukeaa meri, jonka ali pitäisi päästä – kiinalaisella rahalla, jos Peter Westerbackaa olisi uskominen [5. Puhutaan Tallinna-tunnelista, väylästä EU-hermoverkkoon ja tavaraväylänä yhdistämään kaksi rannikkokaupunkia – väylä ”saaresta” EU-mantereelle. EU puhuu itsestään jo Eurooppana, joka on suuri ja pullean isotteleva virhe – meidän ei suomalaisina pidä ajautua tuohon virheeseen! [6.

Idässä aukeaa liki rannaton Aasian manner, Karjalan laulumaineen, jossa jopa kaukaa idästä mongolit pitivät aikansa valtaa (suurimmillaan vuonna 1279) [7 – noilta ajoilta ja paljon aiemminkin saimme veritankkausta kauko-idästä – sillä olemme geneettisesti niin idästä kuin lännestä [8.
...

Suomalainen selviytymisopas lähtee siitä liikkeelle, mistä itä alkaa

Me selviydymme vanhalla kiinalaisella sananlaskulla: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” --- Nyt turvallisuuspoliittisesti harhautunut ajatusmaailma lähtee kuitenkin liikkeelle siitä, että kaukaa Atlantin takaa syntyy meille pelastusopas – Yhdysvaltoina, maailman sotineimpana valtiona. Katso: Nato – isäntämaa pöytäkirja [9.


Viitteet:
[2 Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun120 lukijakommenttia ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6493894 – ORIG 10.03.2015.
[3 Lisää toimittaja Huhdan West trolling manipulaatiota: ” … Ulkoisista huolenaiheista eniten huomiota saavat sotilaalliset jännitteet, jotka jatkuvat vielä pitkään. Euroopan vakaus heikkenee, jos Eurooppa ja Yhdysvallat eivät toimi sen puolesta yhdessä. Suhteen eteen kannattaa tehdä työtä … _ … Euroopan suuria vahvuuksia ovat talous ja arvot. … _ … EU:ssa ja Natossa yhdentyneen Euroopan kannattaisi alkajaisiksi rauhoittua ja arvioida heikkouksiensa lisäksi myös vahvuuksiaan … _ Pitemmällä aikavälillä Kiina haastaa Euroopan yhä enemmän talouden lisäksi myös politiikassa [10 ... ” -katso linkki [1.
[8 ”SJE – Suomalaisten juurien etsijät” ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ -
[10 Pitemmällä aikavälillä Kiina haastaa *** [sis.link] Euroopan yhä enemmän talouden lisäksi myös politiikassa … ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/lansi-kay-jo-asemoitumissotaa-idan.html - Ote: ” … valitun Kiinan Xi Jinpingin ilmoitus, että Kiinan yhteiskuntajärjestyksestä on tullut vientituote … ”



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 172158

DOC suomalainen_selviytymisopas_08062018.doc – OpenOffice Writer
PVM 08062018

572_5293 – 17:48

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

NATOSTA on Stubbin mukaan todella vaikea keskustella Suomessa, sillä asiaa käsitellään lähinnä mielipidemittausten kautta. Yleisessä mielipiteessä ei ole ollut suuria heilahteluita. Stubb arvioi, että ainoastaan yksi ihminen voisi tuoda tähän muutoksen.

”Jos tasavallan presidentti ilmoittaisi suoraan, että olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että tässä tilanteessa on Suomen turvallisuuspoliittisten etujen mukaista liittyä Natoon, niin uskoisin, että meidän kansalaismielipiteemme kääntyisi yhdessä yössä.”

Istuva presidentti Niinistö ei ole tällä hetkellä viemässä Suomea Natoon. Tuoreessa Financial Timesin haastattelussa Niinistö kommentoi, että jäsenyyden mahdollisuus on valttikortti, joka on hyvä pitää hallussa.

”Se on turvallisuusase itsessään. Suomalaiset eivät sitä [liittymistä] tue, ja minä olen suomalainen”, Niinistö sanoi lehdelle.

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005710713.html -

...