torstaina, marraskuuta 29, 2007

Ympäristöteollisuusyhdistys on perustettu

Vuoden yhdistys- ja lobbaustapahtuma julkaisuvapaa XX.11.2007Ympäristöteollisuusyhdistys on perustettu
REKISTERINUMERO 197.613/ päätöspvä 21. marraskuuta 2007


Suomi on tunnetusti ollut ja on korkeateknologiamaa nimenomaan vientitoiminnan osalta. Suomi on myös suuresti viennistä riippuvainen maa; voidaankin sanoa, että vienti on tuonut jo yli sadan vuoden ajan vaurautta ja työtä maallemme. Ensin oli terva, sitten metsä ja juuri nyt elektroniikka. Huomenna meillä on ympäristöteknologia ja sen kokonaisosaaminen – koordinointikyky ja järjestelmien yhdistäjä ja kehittäjä.

..........
NYT Tänään maailman suurimpia teollisuuden aloja ovat kulkuneuvot, matkailu ja energia. Kaikki nämä liittyvät suoraan ympäristöteknologioihin ja vaikutteihin, jotka näemme, koemme ja haistamme ympärillämme. Maapallo kuluttaa tänään enemmän kuin se tuottaa. Ihmiskunta muuntaa, päästää ja siirtää materiaa ja energiaa laajemmin kuin koskaan aiemmin. Seuraukset ovat näkyvillä.

ME Suomalainen insinööri, keksijä, innnovaattori ja osaaja on kehittänyt mailman maineeseen monia ideoita, toteutuksia, projekteja sekä kombinoituja systeemejä. Huomenna Suomi ei voi olla bulkkituottaja. Me voimme olla vain erikoisosaaja, joka löytää juuri ne osa-alueet, joissa voimme olla edelläkävijä ja tiennäyttäjä.

TEEMME Ympäristö koskee meitä kaikkia. Suomalainen ympäristöosaaminen on korkeatasoiseksi havaittu ja osaamme kehittää ja luoda ratkaisuja. Suomalainen ympäristöosaaminen on hajallaan etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Uusi suomalainen menestys on ympäristöklusteri, jossa yhdistetään suomalainen osaaminen maailman markkinoille. Kysyntä on taattu, sen sijaan meidän löytäminen ei ole sitä vielä.

MENESTYKSEN Nyt perustettu Ympäristöteollisuusyhdistys tulee olemaan lobbari, vaikuttaja, tunnetuksi tekijä sekä yhdistäjä suomalaiselle ympäristöosaamiselle. Yhdistys on nyt perustettu. Aloitamme jäsenmarkkinoinnin. Haemme kaikki suomalaiset ympäristöosaajat yhteen ja koordinoimme osaamisalueet – tästä syntyy konsepti – suomalaisen osaamisen konsepti, jolle tehdään tunnettuus ja tarve.


Yhdistys on osaltansa myös aktiivisten kansalaisten ja ympäristöteknologiaosaajien vuoropuhelufoorumi, sillä ilman vastuullista kansalaista ei ole myöskään kestävää yhteiskuntaa eikä puhdasta elinvoimaista ympäristöä.

__________________________


Lisätiedot:
Puheenjohtaja Ilkka Luoma, 0400 607080 ---
ilkka.luoma@keskipiste.fi

Ympäristöteollisuusyhdistys ry.
http://www.environs.fi [ avataan myöhemmin ]

Ei kommentteja: